Jeugdtennis

Training

Klik hier voor de indeling jeugdtraining 2018

NTC'72 werkt samen met TTA voor het geven van tennislessen. Wil je kind kijken of hij/zij tennissen leuk vindt dan mogen er 3 gratis proeflessen gevolgd worden. Als uw kind het na deze lessen leuk genoeg vindt om door te gaan, is een lidmaatschap bij NTC'72 verplicht. Bij contributie vind u meer informatie omtrent de lidmaatschapskosten.

Er worden jaarlijks 32 lessen gegeven en deze starten in januari. Tijdens de vakanties van de basisscholen van Nederweert is er geen les. Door rekening te houden met vakantie en uitval in verband met slecht weer is de vermoedelijke einddatum meestal in oktober/november. Tussentijds instromen is mogelijk. De kosten van de tennislessen zullen dan naar evenredigheid berekend worden.

De kosten bedragen € 182,50 voor 32 lessen. Indien u kind start met tennis en nog op miniveld (rood) gaat trainen zijn de kosten lager en bedragen ze € 125,= voor 32 lessen. Zie ook trainingen.

Wil je kind kijken of hij/zij tennissen leuk vindt, schrijf dan snel in voor de 3 gratis proeflessen (klik hier om in te schrijven voor de proeflessen).

Competitie/Worldtour

Wat is de Worldtour? Vanaf september 2013 heeft de KNLTB nieuwe richtlijnen voor jeugdtennis en competitie. Voor ALLE kinderen t/m 11 jaar is een nieuwe wedstrijdvorm bedacht met als naam Tenniskids Worldtour. De bedoeling van de Worldtour is – om naast de training – de kinderen ook korte wedstrijdjes te laten spelen

Uitgebreide informatie over de worldtour is te vinden op www.tenniskids.nl

In de bijlage ”  Folder voor ouders”  kunt u veel informatie vinden

Onderstaand een korte samenvatting.

De rode World Tour
Gedurende negen maanden wordt door de jeugd van NTC 72 (6 t/m 9 jaar) iedere eerste zondag van de maand jeugdcompetitie gespeeld. De rode World Tour werd voorheen miniveldcompetitie genoemd. Iedere zondag komen 3 tot 5 clubs bij elkaar om de kinderen op een informele manier te laten tennissen door middel van veel korte wedstrijdjes.

De oranje World Tour
Gedurende negen maanden wordt door de jeugd van NTC 72 (8 t/m 12 jaar) iedere eerste zondag van de maand jeugdcompetitie gespeeld. De oranje World Tour werd voorheen driekwartcompetitie genoemd. De partijen worden volgens een tiebreak systeem gespeeld waarbij de punten per ploeg opgeteld worden. Er kan aan het einde van het seizoen een bronzen, zilveren of gouden World Tour resultaat behaald worden.

De groene Competitie
De groene competitie speelt in het voorjaar en het najaar competitie op woensdagmiddag. Bij deze competitie speel je op grootveld en wordt er gespeeld om twee sets tot vier games per set (met een verschil van twee games).

Vragen? Informeer bij trainer Frank Vermeulen van TTA of bij Roel Feijen (voorzitter jeugdcommissie). Je kunt ook een email sturen naar voorzitter-jeugd@ntc72.nl


Interne clubkampioenschappen

De interne clubcompetitie is een tenniscompetitie voor de jonge jeugd van NTC’72. Het doel is om kinderen naast competitie en trainingen ook andere tennisactiviteiten aan te kunnen bieden. Gedurende het dagdeel worden er wedstrijden gespeeld op het eigen niveau tegen kinderen van je eigen club. Iedereen kan dus meedoen, ook als je nog niet zo goed kan tennissen! Voor de kinderen t/m 12 jaar zullen deze dagen op de woensdag plaatsvinden. Voor de oudere jeugd zal gespeeld worden in de vroege vooravond.


Overige (externe) tennisactiviteiten


Spelregels, ook tenniskids

Meer info over de spelregels lees je hier


Overige niet tennisactiviteiten

Jaarlijks proberen we ook activiteiten te organiseren waarbij niet getennist wordt.

Denk aan een film of bingoavond.