Corona update

- door

Beste tennisleden,

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Dat maakte minister-president Rutte dinsdag 13 oktober bekend. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen zijn op woensdag 14 oktober ingegaan en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekent dit voor tennis?

We respecteren het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing.

Update 14 oktober:

Tegenstrijdige berichten over het dubbelen

Zoals bekend veronderstelt heeft premier Rutte afgelopen dinsdag tijdens de persconferentie als voorbeeld genoemd dat dubbelen bij tennis niet meer is toegestaan. De achterliggende gedachte daarbij is dat “in het vuur van het spel” de 1,5 meter afstand niet in acht wordt genomen.

De KNLTB heeft aangegeven dat volgens hen dubbelspel wel weer is toegestaan. Dit betreft een interpretatie van deze bond die (nog) niet is opgenomen in het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten en ook niet is geaccordeerd in de Noodverordening van de Veiligheidsregio Limburg Noord. De bond schrijft zelf dat de gemeente op basis hiervan kan handhaven op naleving van genoemd protocol. Op basis van het voorgaande is vanmorgen door de gemeente Nederweert besloten om uit te gaan van het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten en dubbelspel bij tennis niet toe te staan. Mocht er landelijk door rijksoverheid, NOC*NSF en/of RIVM hierover andere besluiten worden genomen, dan zullen wij jullie nader informeren!

Vrijwilligersavond
De geplande vrijwilligersavond op zaterdag 14 november kan door de coronamaatregelen dit jaar helaas niet doorgaan. Er wordt nog bekeken hoe we de vrijwilligers kunnen bedanken voor hun werkzaamheden.

Helaas is het even niet anders en kunnen we alleen maar hopen dat er over 4 weken de besmettingen weer behoorlijk teruggelopen zijn zodat we weer wat meer mogen en kunnen op de tennisclub. Alleen wij samen kunnen dit virus onder controle krijgen en laten we gezond blijven!

Met sportieve groet,

Het Bestuur