Pinnenlandtoernooi

- door
Pinnenlandtoernooi

PINNENLAND 2018 TENNIS-TOERNIER 28 Juli van start

Pinnenland 2018 (36ste editie) steht dit jaar in het teken van het Oktoberfest. Aankomende zaterdag (28/7) ist die aftrap van dit grote evenement op sportpark De Bengele in Nederweert, met meer als 190 Spieler, en de afgelopen jaren meer als 2000 bezoekers. Door de grote aantallen zijn er dit jaar 60 wedstrijden meer als de afgelopen jaren en worden er 4 banen in Ospel ingezet op dinsdag en donderdag om alle Spiele in te kunnen plannen.

Hoofd sponsors Eetcafé De Kleine Winst en Mekka-Food hebben hun bijdrage weer geliefert om dit jaar tot een groot succes te maken.

Oktoberfest in Juli-Augustus lijkt onlogisch, maar Augustus is genoemd naar de Romeinse Keizer Augustus, de maand dat de graanoogst van het land gehaald wordt. Gezien het weer van de afgelopen maanden schuift die oogst immers een aantal maanden op richting Oktober. Bacchus daarintegen is in de Romeinse godsdienst de god van de wijn, alsmede god van de roes. Hij is de zoon van Jupiter en Semele, de dochter van Kadmos; toen zijn moeder zwanger van hem was, werd zij door Jupiters bliksem getroffen. Het ongeboren kind werd vervolgens in Jupiters dij genaaid, en kwam drie maanden later ter wereld. Een onsmakelijk verhaal, maar dat zijn weer de drie maanden na Juli, maakt dus Oktober, vandaar is het verschuiven van het Oktoberfest naar Juli helemaal logisch.

De groenvoorziening is dan ook tropisch, dit zou in Oktober natuurlijk niet kunnen, maar in Juli wel. De Ankleidung is mede mogelijk gemaakt door Barteljo uit Nederweert. De plek voor BBQ, Wurst en hamburgers heeft daarmee die uitstraling die je zou verwachten in het zuidelijkse puntje van Duitsland, de plek van de Oktoberfest-Enstehung. De beruchte rode NTC-Käfer is dit jaar weer nedergestreken op de bomenrij langs het tuinpad (niet voeren aub). Aan de rechter kant is het spelers-campeerterrein gesitueerd (mogelijk gemaakt door Jacobs Caravans uit Ospel). Om de uitstraling van het toernooi te laten passen bij het thema is het Pinnenlandtoernooi versterkt met Zwei Duitse commissieleden die al meer structuur en pünktligkeit hebben veroorzaakt binnen het team. NTC72 zal deze week het centrum van de wereld zijn, het borrelende soms bruisende middelpunt, een plek voor goed volk, lekker eten (van MEKKA-FOOD), een lekker glas bier (of fris) en natuurlijk ook een goed potje tennis. Vertaal-woordenboeken (DU-NE) zijn verkrijgbaar bij de wedstrijdleiding.

De beruchte feestavond met live entertainment, met niemand minder dan Mark de Louw, is op Vrijdagavond 3 Augustus. Het finaleweekend zal statfinden op zaterdag 4 en zondag 5 Augustus. De plaatsen op het terras zijn tijdens het finaleweekend wederom Voll en er zijn uitsluitend staanplaatsen op het middenterrein rond baan 2 en 3. Wij adviseren met de fahrrad te komen, of de Kraftfahrzeug op de carpoolstrook langs McD ab zu stellen en de laatste 500 meter zu Fuss af te leggen, aangezien de parkeerplaats bij De Bengele overbelast zal zijn.